ΓΛΩΣΣΕΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ

 
Η γλώσσα αποτελεί το σημαντικότερο κώδικα επικοινωνίας μέσω του οποίου οι άνθρωποι ανταλλάσσουν απόψεις, γνώσεις, μεταφέρουν τον πολιτισμό και τα ήθη και έθιμά τους από γενιά σε γενιά.
Κάθε λαός έχει τη δική του γλώσσα. Σήμερα υπάρχουν περίπου 7000 γλώσσες, μαζί με τις διαλέκτους. Από αυτές άλλες μιλιούνται από εκατομμύρια ανθρώπους και άλλες από μερικές μόνο ομάδες ανθρώπων. Έτσι μπορούν να συνεργάζονται και να επικοινωνούν μεταξύ τους και να εξασφαλίζουν μια αρμονική συμβίωση σε μικρές ή μεγάλες κοινωνίες. Είναι βέβαιο όμως ότι σε 100 χρόνια τουλάχιστο 5500 γλώσσες θα είναι πλέον νεκρές, αφού αυτή η πολύγλωσση κοινωνία χάνεται καθημερινά με το να απορροφώνται οι απομονωμένοι πολιτισμοί από μεγαλύτερες εθνικές ή παγκόσμιες ομάδες
Μεγάλο παράδειγμα η γλώσσα "Τσάλιμ" της Σιβηρίας, η οποία σήμερα μιλιέται από ελάχιστους ανθρώπους και αυτοί άνω των 45 ετών. Η γλώσσα αυτή θα "πεθάνει" μαζί με τον τελευταίο από αυτούς τους ανθρώπους.
 
Στην Ευρώπη έχουν καταμετρηθεί συγκεκριμένα 230 διαφορετικές γλώσσες και στην Ασία περίπου 2200. Στην Παπούα της Νέας Γουινέας, 4 εκατομμύρια άνθρωποι μιλούν περίπου 800 διαφορετικές γλώσσες!!!
 
Οι κυριότερες γλώσσες που χρησιμοποιούν σήμερα οι άνθρωποι είναι κατά κύριο λόγο τα αγγλικά και λιγότερο τα γαλλικά και τα ισπανικά. Από μεγάλο επίσης τμήμα της Γης ομιλούνται τα κινέζικα,τα πορτογαλικά, τα ρωσικά, ταγερμανικά και τα ιαπωνικά.

Η νέα διεθνής γλώσσα, θεωρούνται τα αγγλικά, αφού χρησιμοποιούνται στο εμπόριο, στις επιστήμες, στην πολιτική και σε άλλους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Η ελληνική γλώσσα έχει τις ρίζες της στην αρχαία ελληνική γλώσσα η οποία στο παρελθόν αποτέλεσε το βασικό μέσο επικοινωνίας για τους λαούς της Ανατολικής Μεσογείου
Μετά τον 1ο μ. Χ. αιώνα αντικαταστάθηκαν από τα λατινικά. Βέβαια οι δυο γλώσσες συνυπήρχαν για αρκετούς αιώνες έπειτα, ιδίως στο εμπόριο και στις επιστήμες. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός στηρίζεται στην ελληνική γλώσσα.

 

ΓΛΩΣΣΕΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ

ΧΑΡΤΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

2015-01-18 12:59
 

ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΣΤΗ ΓΗ

2015-01-18 12:49
θρησκεία. Το σύνολο των δοξασιών που σχετίζονται με την πίστη του ανθρώπου σ’ έναν ή πολλούς θεούς. Ο όρος είναι πιθανόν λατινικός και σημαίνει περίπου «με το φόβο του θεού» ή «θεοσέβεια». θρησκεία. Το σύνολο των δοξασιών που σχετίζονται με την πίστη του ανθρώπου σ’ έναν ή πολλούς...

ΧΑΡΤΕΣ ΓΛΩΣΣΩΝ

2015-01-18 12:39
 

ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΣΤΗ ΓΗ

2015-01-18 12:32
H γλώσσα είναι το μέσο με το οποίοεπικοινωνούν οι άνθρωποι . Με τη βοήθεια της ανταλλάσσουν απόψεις,γνώσεις, ιδέες. Αναπτύσσουν τα γράμματα, τις τέχνες τονπολιτισμό. Όλοι οι λαοί δε μιλούν την ίδια γλώσσα. Υπάρχουν 7.150 διαφορετικές γλώσσες σε όλο...